Nyhed

Advokatfirmaer udfører skjult lobby-arbejde i EU

En ny analyse afslører, at ni store advokatfirmaer laver lobbyvirksomhed i EU uden at være registreret i det frivillige lobby-register. Kun toppen af isbjerget, mener organisationen ALTER-EU.

Nyhed

Ny måling: Flest ønsker afstemning om EU

42 procent af danskerne ønsker nu en folkeafstemning om EU, viser ny måling på DR. Glædeligt, siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

Mød Folkebevægelsen på Folkemødet på Bornholm

FOA-formand Dennis Kristensen og rapperen Ham Den Lange er blandt hovednavnene på årets program for Folkebevægelsen mod EU på Folkemødet 2016.

Nyhed

Folkebevægelsen fejrer grundlovsdag

Fra Bornholm til Holstebro: Folkebevægelsen fejrer demokratiet og EU-modstanden over hele landet på søndag. Kom og nyd dagen med os!

Nyhed

Trods kritik: Ny Europol-reform vedtaget

Den Europol-reform, som parlamentet i dag vedtog, vil betyde mindre demokratisk kontrol med Europol og mere overvågning af borgerne. Bekymrende, siger Rina Ronja Kari, der som det eneste danske medlem af EU-parlamentet stemte imod aftalen.

Nyhed

Hold 1. maj med Folkebevægelsen

Fra Allinge til Aalborg: Folkebevægelsen mod EU fejrer 1. maj over hele landet. Find et arrangement nær dig på listen her!

Nyhed

Interview: "Vi er nødt til at turde tale om EU"

Bruxelles blander sig mere og mere i medlemslandenes velfærd med krav om stramme budgetter og mere udlicitering. Det er fagbevægelsen nødt til at forholde sig til, siger FOA’s formand, Dennis Kristensen.

Nyhed

DR undskylder manglende dækning af landsmøde

Det var en beklagelig fejl, at DR ikke dækkede Folkebevægelsen mod EU’s landsmøde i sidste måned, understreger kulturminister Bertel Haarder i et svar til Folketingets kulturudvalg.

Nyhed

Folkebevægelsen på gaden: Vi vil også stemme om EU!

Folkebevægelsen går på gaden over hele landet for at samle underskrifter ind for en folkeafstemning om EU. Du kan også være med!

Nyhed

Nyt EU-forslag: En luksusbil til hvér parlamentariker

EU-parlamentets formand, Martin Schulz, lægger med et nyt forslag op til, at parlamentet skal sikre en limousine med chauffør til alle parlamentarikere. Forslaget skal diskuteres i morgen i parlamentets præsidium.

Nyhed

Vigtig afstemning om bankunionen i EU-parlamentet torsdag

Der er ikke udsigt til et opgør med hverken Draghis dobbeltrolle eller risikoen for en ny krise, når EU-parlamentet torsdag ventes at stemme om den første årlige evaluering af bankunionen.

Nyhed

Styrket Folkebevægelsen går til landsmøde

Folkebevægelsen mod EU kan fejre både medlemsfremgang og en vundet folkeafstemning, når 200 delegerede i weekenden samles til landsmøde i Gladsaxe.

Nyhed

EU’s løsning på flygtningespørgsmålet er mere Frontex

EU’s løsning på den humanitære flygtningekrise er mere grænsekontrol og militarisering, siger Rina Ronja Kari. EU kommissionen er kommet med et nyt tiltag, som kaldes “Den Europæiske Grænse- og Kystvagt”, der skal sikre EU’s ydre grænser.

Nyhed

EU nedlægger kritiseret ekspertgruppe om fracking

EU-kommissionen nedlagt en ekspertgruppe, der var under undersøgelse for favorisere frackingindustriens interesser. Det sker kort før den europæiske ombudsmand skulle offentliggøre resultatet af undersøgelsen.

Nyhed

EU nedlægger kritiseret ekspertgruppe om fracking

EU-kommissionen nedlagt en ekspertgruppe, der var under undersøgelse for favorisere frackingindustriens interesser. Det sker kort før den europæiske ombudsmand skulle offentliggøre resultatet af undersøgelsen.

Nyhed

Fort Europa opruster stadig

Mere Frontex, øget overvågning og flere hjemsendelsesaftaler er EU-toppens svar på flygtninge i nød. Det blev slået fast på EU-topmødet i går.

Nyhed

Flygtningekrise på dagsordenen på dagens topmøde

EU’s ledere skal på et topmøde senere i dag diskutere flygtningekrise. Der er dog ikke meget, der tyder på, at de når frem til en løsning omkring fordeling.

Nyhed

EU-parlamentarikere kræver Assange løsladt

38 MEP’er kræver i et åbent brev en stopper for den ulovlige frihedsberøvelse af WikiLeaks-stifteren Julian Assange. Rina Ronja Kari er blandt medunderskriverne.

Nyhed

Parlamentsudvalg blåstempler EU’s bankunion

Der var hverken kritik af Draghi eller Bankunionen fra EU-parlamentets økonomiudvalg på et kontrolmøde i går. Udvalget svigter sin opgave, siger Rina Ronja Kari.

Nyhed

EU vil slække kontrollen med investeringsbanker

EU’s nye kapitalmarkedsunion vil give friere rammer til store investeringsbanker. Det øger risikoen for en ny finanskrise, mener Rina Ronja Kari. Hun har nu fået plads i den gruppe i EU-parlamentet, der skal diskutere planerne.

Nyhed

Folkebevægelsen er kommet på Instagram

Så er Folkebevægelsen kommet på Instagram! Her kan I følge det daglige arbejde i parlamentet og i Danmark. Ligesom på Twitter og Facebook er der brug for jeres hjælp til at sprede ordet og give EU modstand! Læs her hvordan.

Nyhed

Folkebevægelsens landsmøde 2016

Vi nærmer os Folkebevægelsens landsmøde. Det er tid til at vælge delegerede, blive tilmeldt og begynde at glæde sig!

Nyhed

Efter cyberaktion: Vigtige ændringsforslag til TiSA vedtaget

Arbejdstagerrettigheder og tilbagerulning af privatiseringer: EU-parlamentet vedtog i dag to vigtige ændringsforslag fra Folkebevægelsens gruppe efter massivt pres på de sociale medier. Parlamentet støtter dog stadig selve TiSA-aftalen.

Nyhed

Stop TiSA: Ny handelsaftale vil privatisere din velfærd

EU-parlamentet stemmer i dag om en ny handelsaftale, som kan få store konsekvenser for velfærdsområder som sundhed, uddannelse og offentlig transport. Du kan være med til at kæmpe imod!

Nyhed

Kari: Camerons nødbremse løser ikke briternes problemer

Den aftale, som Storbritanniens premierminister David Cameron lige nu forhandler på plads med EU-toppen i Bruxelles, vil ikke løse problemer med velfærdsnedskæringer og social dumping, mener Rina Ronja Kari.

|