Blog

EU-partierne vil give sig selv frikort til at indføre mere EU

Stoler du på EU-partierne, når det kommer til EU-spørgsmål og om EU skal have mere magt over det danske samfund?
Det er faktisk hovedessensen i den kommende afstemning om retsforbeholdet.
EU-partierne har nemlig givet hinanden håndslag på noget af en studehandel, som faktisk vil give dem selv frie hænder til at skalte og valte med dansk retspolitik uden nogensinde igen at skulle belemres med folkeafstemninger og hvad danskerne egentlig mener og synes.
Belejligt, ikke?
Med forslaget om en (...)

Blog

Græsk krise: Da alle tabte

Alle med tro på demokratiet, selvstændigheden og velfærdssamfundet tabte, da eurozonen nok engang bankede grækerne på plads, skriver Rina Ronja Kari.

Blog

Tidligere overvismand: Trojkaen dybt ansvarlig for græsk krise

Tale ved demonstrationen til fordel for Grækenland og dets folk på af forhenværende overvismand Christen Sørensen.

Blog

Folkebevægelsen mod EU i Århus: Støtte til den græske befolkning

Tale af Franz Krejbjerg, Folkebevægelsen mod EU i Århus, i anledning af støttedemonstration for den græske befolkning.
Skal man tro medierne så vil butikkerne stå tomme og der vil nærmest udbryde hungersnød i Grækenland hvis befolkningen på søndag stemmer nej til forhandlingstilbudet fra EU.
Der kører en skræmme kampagne uden fortilfælde der skal indgyde frygt hos vælgerne, og basalt set er fortællingen at man ikke kan klare sig som et selvstændigt land med en selvstændig økonomi.
For at skabe maksimal (...)

Blog

Vi skal EU-bijobberiet til livs

EU-parlamentarikere skal ikke kunne bijobbe for virksomheder, som de lovgiver direkte for via deres plads i EU-Parlamentet, skriver MEP Rina Ronja Kari.

Blog

Danmark har ikke brug for Bankunionen

Sunde offentlige finanser sikrer den offentlige sektors solvens mod finansielle kriser.
Forsikringselementet i EU’s bankunion er derfor ikke et relevant argument for dansk deltagelse, skriver Thomas Barnebeck Andersen, professor i økonomi, SDU i et indlæg, der er et svar på Det Økonomiske Råds vurdering af fordelene ved dansk deltagelse i bankunionen.
Indlægget kan hentes her:
Det kan også læses i sin fulde længde på Finans.dk via dette (...)

Blog

Fair folkeafsteming om retsforbeholdet tak

Det er ikke ofte, at folk med forskellige partipolitiske holdninger – fra rød og blå blok samt Folkebevægelsen mod EU – går sammen om politiske initiativer før et folketingsvalg.
Men her er et af slagsen. Det er skrevet af:
Lave. K. Broch (1.suppleant til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU), Jacob Fuglsang, (folketingskandidat for Alternativet), Rune Kristensen (folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti), Rune Lund (folketingskandidat for Enhedslisten), Erik Høgh-Sørensen (...)

Blog

Grundlovsdag: Fokus på kvinders valgret og EU

Af Thorkil Sohn
Grundlovsmødet på Borbjerg Mølle ved Holstebro havde i år to talere med hvert sit tema, idet vi først fejrede 100-året for kvindernes valgret og derefter tog fat på forholdet mellem Danmark og EU.
Først talte Inge-Marie Tryde Martensen fra foreningen Demokratisk Norden, der er medlem af Folkebevægelsen. Inge-Marie har også været kandidat til EU-parlamentet.
Inge-Marie gennemgik udviklingen og talte herefter bl.a. om forskellen på ligeret og fuldstændig ligestilling, f.eks. tvungen (...)

Blog

Husk retsforbeholdet når du stemmer

På torsdag skal danskerne sammensætte et nyt Folketing. Selvom EU ikke har fyldt særlig meget i valgkampen, er det vigtigt at huske retsforbeholdet og de andre vigtige EU-spørgsmål, når krydses skal sættes.
Af Rina Ronja Kari, MEP for Folkebevægelsen mod EU
På torsdag bestemmer danskerne. Et nyt Folketing skal sammensættes og en ny regering skal dannes.
Det er i sig selv en stor demokratisk festdag at gå til stemmeurnerne og sammensætningen af det nye Folketing er både spændende, interessant og (...)

Blog

Afkræv din folketings-kandidat svar om EU

Folketingsvalget handler ikke kun om valget af den næste statsminister. Det handler også om at sammensætte et så EU-kritisk Folketing som muligt. Her giver vi dig hjælp til at afkræve EU-svar af dine folketingskandidater.

Blog

Folkebevægelsen støtter "Racismefri Folkefest"

Årets Folkemøde på Bornholm får besøg af forskellige udemokratiske og racistiske politikere. Folkebevægelsen mod EU støtter derfor markeringen "Racismefri Folkefest", der finder sted lørdag formiddag.
Arrangørerne skriver:
Under parolen "Racismefri Folkefest" inviteres du hermed til at udvandre fra årets Folkemødet, lørdag d. 13. juni kl.11-13.30
Vi starter bag Nordlandshallen i Allinge og har sankt hans-pladsen bag Rådstuen i Sandvig som destination.
Herfra vil der blive afholdt talere og spillet (...)

Blog

Folkebevægelsen mod EU på Folkemødet

Intet Folkemøde uden Folkebevægelsen. Fra boden centralt på Cirkuspladsen vil Folkebevægelsen mod EU bruge årets Folkemøde på at sætte fokus på de vigtigste EU-spørgsmål lige nu. Se alle vores aktiviteter her.
Folkemødet på Bornholm, der i år finder sted fra den 11. til den 14. juni, byder som altid på et væld af aktiviteter, arrangementer og festligheder.
Folkebevægelsen mod EU står igen i år for sin andel af folkefesten med fem forskellige events, der er arrangeret i samarbejde med EUD. Eventsene handler (...)

Blog

EU, retsforbehold og bankunion skal på dagsordenen i valgkampen

Folketingsvalget har betydning for Danmarks EU-politik, og derfor er det afgørende, at vi forholder os til EU, retsforbeholdet og bankunionen, når vi sætter vores kryds ved valget torsdag den 18. juni.
Det er i dag en kendsgerning, at flertallet af danske love påvirkes af EU. Det er også en kendsgerning, at over 90 % af EU’s love aldrig behandles i Folketinget, og de fleste folketingspolitikere vil ikke diskutere EU, når der er valgkamp.
Men sådan bør det ikke være denne gang.
EU forandrer det (...)

Blog

Video: Forstå handelsunionen TTIP

TTIP. CETA. ISDS. Det vrimler med forkortelser og betegnelser, når talen falder på handelsunionen mellem EU og USA. Men fortvivl ikke. Nu kan du få en hurtig introduktion til handelsunionen mellem EU og USA.
I denne video giver researcher ved Corporate Europe Observatory, Kenneth Haar, en grundig introduktion, så vi alle kan blive klogere på, hvad TTIP helt præcist går ud på. Og hvilke konsekvenser aftalen vil få for Europa og europæiske (...)

Blog

TTIP-læk: EU kommissionen giver demokratiet ny mavepuster

Af Rina Ronja Kari
Jeg kan ikke finde ud af, om det er glædeligt eller skræmmende, at EU-Kommissionen tilsyneladende slet ikke længere gider forsøge at kamuflere TTIP som værende en uskyldig win-win aftale uden negative konsekvenser for EU’s borgere.
Glædeligt, fordi det selvfølgelig altid er godt at få lagt kortene på bordet. Skræmmende, fordi TTIP-forhandlingerne alligevel får lov til at fortsætte.
I det nyeste læk fra de ellers så hemmelige TTIP forhandlinger, foreslår kommissionen, at alle EU (...)

Blog

Frihandelsaftale er et attentat på demokratiet

DEBAT: Handelsaftalen mellem EU og USA, der forhandles i øjeblikket, er et direkte angreb på vores demokratiske samfund og de europæiske landes mulighed for at beskytte borgere, natur og miljø. Det skriver Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Blog

En EU-buffet med grimme overraskelser

Af Rina Ronja Kari
Forestil dig, at du står og kigger ud over en enorm buffet med hundredevis af forskellige retter. Du må vælge lige præcis, det du har mest lyst til. Eneste krav er, at du ikke må ombestemme dig. Det du vælger, skal du spise.
Efter nøje overvejelser udser du dig dine livretter. Fylder tallerkenen op til kanten. Og går glad og tilfreds ned til bordet for at smage på herlighederne.
Men hov. Da du igen sidder ved bordet, er det slet ikke dine livretter, der ligger på tallerkenen. (...)

Blog

Mod en solidarisk asylpolitik

Der skal en hel omstrukturering af Fort Europa til, før EU igen kan se sig selv i spejlet og rent faktisk hjælpe mennesker, der flygter fra krig, nød og farer, skriver Rina Ronja Kari.

Blog

Tak til Ryanair – men smut igen

Af MEP Rina Ronja Kari
Jeg synes, at der er én ting, som vi bør takke Ryanair for, nemlig deres hudløse ærlighed, når f.eks. kommerciel direktør David O’Brien siger ”… Og [EU-] domstolen kan nå frem til, at den danske model ganske enkelt ikke er i overensstemmelse med EU-reglerne, hvilket vi jo mener”. Se hans udtalelser her.
Det er jo ganske klar tale.
Det er Ryanairs opfattelse at Den Danske Model, den hvor arbejdsgivere og arbejdstagere forhandler sig frem til kollektive overenskomster, ikke er (...)

Blog

Ingen forståelse for Messerschmidts støtte til overstatsligt Europol

Af Lave K. Broch 1. suppleant til EU-Parlamentet
Det ser ud til, at Dansk Folkeparti er ved at udvande deres holdning om retsforbeholdet (den danske retsundtagelse i EU).
MEP Morten Messerschmidt mener f.eks., at Danmark skal være medlem af et overstatsligt Europol (Politiken.dk den 2. marts 2015). Messerschmidts synspunkt vil betyde, at Danmark skal afgive suverænitet til EU på det politimæssige område. Det mener jeg vil være en rigtig dårlig løsning for demokratiet og Danmark. Hvis EU får (...)

Blog

Nyeste EU-påfund: Skyggebanksunion

Af MEP Rina Ronja Kari
Union er nok det ord, EU-toppen allerbedst kan lide. Ja, de elsker det faktisk. Og derfor har de hele tiden forslag til nye unioner, der kan tætne EU og skabe en dybere integration mellem medlemslandene.
Det næste i støbeskeen er en såkaldt Kapitalmarkedsunion (Capital Markets Union).
Denne nye union er et forsøg fra EU-Kommissionens side på at skabe en fælles union for kapitalmarkeder, som skal gøre det nemmere for virksomheder at skaffe finansiering udenfor den normale (...)

Blog

Attentater må ikke forplumre debatten om retsundtagelsen

Vi skal komme med de rette svar på attentaterne i København og Paris. Men disse svar indebærer ikke, at vi afgiver magten over dansk retspolitik til EU, skriver MEP Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU, i et debatindlæg på Altinget.
Mens vi alle forsøger at komme os oven på de uhyrlige angreb, der ramte København og os alle i denne weekend, vil diskussionerne om, hvordan vi bedst bekæmper fundamental ekstremisme og grænseoverskridende forbrydelser naturligvis intensiveres.
Disse diskussioner (...)

Blog

Handelsaftale gavner kun USA

Konsekvenserne af en handelsaftale mellem USA og EU kan være uoverskueligt store.

Blog

Selvfølgelig er bankunionen lig med suverænitetsafgivelse

I disse minutter er en lang række danske embedsmænd i flere forskellige ministerier ved at lægge sidste hånd på en analyse af fordele og ulemper forbundet med dansk deltagelse i EU’s såkaldte bankunion.
Analysen er undervejs blevet forsinket og vi har efterhånden ventet længe på konklusionerne. Jeg har et godt bud på hvorfor.
Embedsmændene har brugt det meste af tiden på med lyst og lygte at lede efter et smuthul i lovgivningen. Et smuthul, der gør, at embedsmændene på et juridisk grundlag kan (...)

Blog

TTIP truer lønmodtagerne

Af Rina Ronja Kari, MEP, Folkebevægelsen mod EU og Eduardo Chagas, Generalsekretær, Det Europæiske Transportarbejderforbund
EU vil handle sig ud af den økonomiske krise i en frihandelsaftale med USA. I den handel vil velfærd for almindelige lønmodtagere og forbrugere være til salg.
I år går forhandlingerne om den kontroversielle frihandelsaftale mellem EU og USA, også kaldet TTIP-aftalen, ind i den afgørende fase. 2015 er sat som deadline. Aftalens formål er at afvikle de såkaldte »tekniske (...)

|